| Ana Sayfa | Makaleler | Tasarım | Üretim | Analiz | Eğitimler |
|
|
|
Pembe yakalı olmak istemiyoruz |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Neslihan Yılmaz
Moderatör
Kayıt Tarihi: 16.Temmuz.2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 40 |
Alıntı Cevapla
Konu: Pembe yakalı olmak istemiyoruzGönderim Zamanı: 30.Ağustos.2008 Saat 21:46 |
|
İş yaşamında cinsiyet ayrımcılığı, aslında tüm kadınların muzdarip olduğu bir konu. Bayan mühendisler, meslekleri ‘erkek işi’ olarak görüldüğü için istedikleri işe yerleşemiyor. Şantiye, üretim alanı gibi bölümlerde, işverenlerin deyişiyle ‘çok sayıda erkek işçi çalıştığı için’ kadın mühendisler tercih edilmiyor.
‘Pembe yakalı’ olarak görülmeyi, yani kendilerine uygun görülen ‘kadın işi’ni kabul etmeyen bayan mühendisler, İş Yaşamındaki Cinsiyet Ayrımcılığına Karşı İmza Kampanyası’ başlattılar. Bireysel ve Kurumsal Eğitimler Burada !!! www.EgitimDuyurulari.com |
|
|
İlk çağlarda güçlü olan, endüstri çağında zengin olan kazanırdı.Bilgi çağında ise bilgili olan kazanacaktır. A.Toffler
|
|
![]() |
|
osmanbedel
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 472 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08.Eylül.2008 Saat 15:13 |
|
Sizce Kadın ve Erkeğin performansı aynı mıdır?
Bireysel ve Kurumsal Eğitimler Burada !!! www.EgitimDuyurulari.com |
|
![]() |
|
Neslihan Yılmaz
Moderatör
Kayıt Tarihi: 16.Temmuz.2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 40 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08.Eylül.2008 Saat 21:20 |
|
Bence üretimde çalışacak bir mühendisin kadın ya da erkek olması fark etmez. Yapılan iş yaratıcılık, gelişmeleri takip edebilen, değişime açık ve uyumlu bir kişilik gerektirir. Belirtmek istediğim aranılan nitelikler sağlandıktan sonra performans cinsiyetle değil kişilik özellikleri ile alakalı bir durumdur. Örneğin bir üretim geliştirme mühendisliği için yeni ürün araştırmalarını takip etmek, yeni makine, malzeme denemelerinde etkin çalışmak, müşteriler ile teknik bilgi akışını sağlamak erkek olmayı gerektirmez. Söz konusu iş fiziksel güç gerektiriyorsa elbette kadın ve erkeğin performansı karşılaştırılamaz bile. Ancak iş beyin gücünü gerektirdiği için cinsiyet ayrımına gerek yoktur. Bireysel ve Kurumsal Eğitimler Burada !!! www.EgitimDuyurulari.com |
|
|
İlk çağlarda güçlü olan, endüstri çağında zengin olan kazanırdı.Bilgi çağında ise bilgili olan kazanacaktır. A.Toffler
|
|
![]() |
|
dilsah
Üye
Kayıt Tarihi: 15.Ağustos.2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09.Eylül.2008 Saat 09:56 |
|
Bende bu konuda Neslihan hanıma katılıyorum.Biz mühendis ünvanını cinsiyet ayrımı olmadan alıyoruz.Sonuçta üniversitede cinsiyet ayrımı olmadan aynı derslere ve sınavlara mütakip oluyoruz.Cinsiyette göre sınav yapıp soru sormuyorlar.Üniversitede bu ünvanı alana kadar hep beraber oluyoruzda neden iş ortamında böyle bir ayrım yapılıyor anlamıyorum?? biz beyin gücünü konuşuyoruz fiziksel gücü asla konuşmuyoruz...Ne yazıkki toplumumuz bunu tam olarak içine sindiremiyor.Tabii bu yargıyıda zaten erkekler yaratıyor.Çalışma ortamında karşındaki kişinin cinsiyetine göre çalışmamalı insan onun beyniyle ilgilenmeli!!! yada Üniversitelerde o bölümlere bayan öğrenci alınmasın sınırlandırma yapılsın.Nasıl olsa aynı teraziye konulmuyor.Artık beraber çalışmayı öğrenmeliyiz.hep aynı gözle görülen işlerde hiçbir ilerleme olacağını sanmıyorum herşeye farklı gözlerle bakmak kanısındayım.Bende sabahtan akşama kadar işyerinde çalışıyor ve emek sarfediyorsam diger cinslerim gibi bu ayrımı kabul etmiyorummm.Asla olaya bir bayan gözüyle bakmıyorum.Erkek mühendis arkadaşlarıma burdan sesleniyorum ben bir bayan olduğum için hiçbir avantajım olmuyorsa o zaman aynı kefedeyiz.Lütfen artık bunu kabullenelim.Aynı süreç üzerinden buralara geliyoruzzzz...:)))
|
![]() |
|
zeynepce
Üye
Kayıt Tarihi: 13.Haziran.2008 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09.Eylül.2008 Saat 20:26 |
|
Arkadaşlar bu konuda benim sıkı tecrübelerim var .Mardin de bir fabrikada üretim de çalışırken gayet rahattım.Ayrımcılık olmadığı gibi hak ettiğimizi düşündüğümüz iyi niyete ve adalete sahip işverenlerim vardı.Oradan İzmir de bir fabrikada daha üst bir görev aldığım halde kabusa dönüşen 1,5 yılım oldu.İşin garibi erkekler kadar hem cinslerimede bir bayanın Konuya hakim olabileceğini ispatlamak zorunda kaldım. Bireysel ve Kurumsal Eğitimler Burada !!! www.EgitimDuyurulari.com |
|
![]() |
|
osmanbedel
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 472 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30.Eylül.2009 Saat 15:37 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |